Turk - IE

Turk Endüstri Mühendisleri Grubu

Giris veya Kayit icin buraya tiklayiniz...
Turk-IE Forum
Hosgeldiniz, Ziyaretci
Lutfen Giris ya da Kayit.    Kayip Parola?
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor (1 inceleyen) (1) Ziyaretci
Endüstri Mühendisleri Odası
En dibe git Cevapla Begenilen: 3
BAsLIK: Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor
elifb (Kullanici)
Fresh Boarder
Gonderiler: 1
graphgraph
su An Sitede Degil Kullanici bilgilerini gormek icin tiklayin
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor 10 ay once Basari: 0  
herkes niye oda yok, kurulsa ne guzel olur diye konusup duruyor.
bence kuruldugu zaman hicbir ise yaramaz. neden mi?

simdiye kadar bu meslek icin neler yaptik bir dusunelim? universitelerde ogrenci klupleri vardi. kacimiz kayit olduk? kacimiz aktif gorev aldik?? biraz ozelestiri yapmaliyiz objektif olarak.
mmo'ya surekli laf soyluyoruz da mmo'ya uye kac endustri muhendisi var bu konusanlar arasinda acaba?? gidip gorduk mu mmo nedir nasildir diye? hic mmo'daki endustri mühendisleri ile ilgili yapilan islere baktik mi neler oluyor diye? mmo surekli isletme endustri muhendisleri çalıştayları duzenliyor. ben de mail grubundan takpip ediyorum. acaba burda konusan arkadaslarin kaci gidip katılıyor bu çalışmalara?

simdiye kadar birlik olarak sadece bu web sitesinde bulusabildik. Allah yapanlardan razı olsun. bu web sitesine bile o kadar uye var ama hic katki sagliyor muyuz??

emo'nun kurulmasi büyük bir iştir. ondan once bence hiç değilse daha küçük boyutlu işlerde once birlik olmayı sağlamalıyız. kendimizi gösterebilmeliyiz. konuşmak kolaydır ama iş yapmaya gelince zorlaşıyor.

Moderatore bildir   Girildi Girildi  
  Herkesin yazi yazmasi yonetici tarafindan engellenmistir.
Çağatay (Kullanici)
Fresh Boarder
Gonderiler: 2
graphgraph
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor 8 ay once Basari: 1  
Niye Herşeyden Korkuyorsunuz ...Yok Çok Zor Yok Kolay Değil ...

Arkadaşlar bu ülkede kolay olan ne varki yapılsın(He unuttum tabi kolay olan bu iş çok zor deyip yılmak)
EMO veya ENMO ismi ne olursa olsun bir odanın kurulması şart.Şuan hiçbir imza yetkimiz yok bu çok büyük bir sorun olarak iş hayatında karşımıza çıkacaktır.Ancak Faal olarak Çalışan Bir EMO olsa imza yetkileri için savaşan ve hakkımızı savunan.işte o zaman herkez Endüstri Mühendisliğinin ne olduğunu bilir ve Kamu ve Özel de iş imkanlarımız genişletilmiş olur.
.....KISACASI EMO ŞART......

osman emre (Kullanici)
Fresh Boarder
Gonderiler: 9
graphgraph
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor 7 ay, 1 Hafta once Basari: 0  
Oda nasıl kurulur bilmiyorum ama bildiğim tek şey var böyle bir organizasyon düzenlemek için birilerinin ellerini taşın altına sokması gerekiyor.Bunu kim yapar bilemiyorum belki 3-5 sene sonra EİM MEDAK kendine ait bir finansal altyapı oluşturur,bağış toplar falan filan derken bir bakmışınız EMO kurulmuş.Anlattıklarım masal gibi geliyor ama bu işler böyle yürür.
Siz şimdilik EİM MEDAK çatısı altında toplanmaya bakın kendinizi geliştirin,hayattan zevk almaya bakın.

Endüstri Mühendisliği E-Dergisi http://endustri.blogspot.com
rasputin83 (Kullanici)
Fresh Boarder
graphgraph
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor 7 ay once Basari: 0  
merhabalar yeni üye olduğumdan dolayı ancak okuyabildim bu yazıyı. Şimdi arkadaşımız MMO sağlam altyapısı var çıkmayalım diyor. O zaman gısa bilgisayar tekstil vs mühendisler de gelsin eğer sıkıntı çekiyorlarsa MMO altına girsinler. böyle şey olur mu? Uzun vadeli düşünelim. Böyle bir oda bize olmasa bile gelecek nesillere faydalı olacaktır. Endüstri Mühendisliği kavramı dünyada 50 senedir var olmasına rağmen halen ne iş yaptığı bilinmemesinin nedenlerinden biri de bu tanıtım eksikliğidir.

endmuhseher (Kullanici)
Fresh Boarder
Gonderiler: 10
graphgraph
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor 6 ay, 2 hafta once Basari: 0  
şaşırdım. ve üzüldüm. evet bi birlik olamadığımız doğrudur. fakat bu end.muh.ler ile ilgili bir durum değil. Maalesef bu ülkede "mühendis" olmak çok zor. asgari ücretle mühendis çalıştıran yerler var. TMMO nerde? ne zaman mühendislere sahip çıkan, haklarını koruyan bir kuruluş oluşturulacak?
Hadi bir doktora teklif dahi edin o ücreti. Tabipler odası ayaklanır. Sefere çıkar gibi mitingler düzenlenir.
(Bknz:Eczacılar.)
Endüstri Mühendislerine gelince MMO nın bizimle ilgili faaliyetlerini biliyorum. Bence bu faaliyetler her konuda aktif olmaya hevesli, bakış açısı diğer didiplinlerden çok daha farklı olan endüstri mühendislerini kaybetmemek adına. MMO na buradan çok teşekkürler ayrıca. Oraya çamur attığım falan sanılmasın. Bizi bir araya getiren de yine onlar. Fakat destek,yardım vb. bir yere kadar.
Emekledik evet ama artık yürüyoruz ve düşe kalka da olsa koşmayı başarmamız gerek. O yüzden EMO bir lüks değil ŞART!
Gereksiz demek, anadolu sanayicisinin bir end.muh. ne iş yapar demesiyle aynı mantık.

Syg,

Seher PEKGÜL

mesut1625 (Kullanici)
Fresh Boarder
graphgraph
Cvp:Neden Endüstri Mühendisliği Odası Kurulmuyor 1 Hafta once Basari: 0  
arkadaşlar ben bi endüstri mühendisi adayı olarak endüstri mühendislerinin başka bir odanın adı altında kendi benliğini hiçe sayarak faaliyet göstermesini gerçekten içime sindiremiorum.endüstri mühendisliği diğer mühendislik dallarına nazaran daha çok sosyal ve özgüvene dayalı bi mühendislik ama ben bunu çoğu endüstri mühendisinde göremiorum.arkadaşlar oda kurmakta neymiş bugüne kadar neden kurulmadığına neden bu konuda ilgisiz kalındığına gerçekten çok şaşırıyorum ve burdan endüstri mühendisliğinde kendini ispatlamış abilerime ve ablalrıma sesleniorum lütfen artık birleri taşın altına elini soksun bu sizin için olmasada bu ülkenin yetiştireceği bizim ve bizden sonraki EM adaylarının önlerinin açılması haklarını daha iyi savunabilmeleri açısından çok önemli bi mesele bence.

En uste cik Cevapla
Sistem: FireBoardGonderileri Masaustunuze Alin

Sponsorlar

TIES
Üretim Takip Sistemi
RFID Depo Takip Sistemi

sponsorluk icin;
editor@turk-ie.org